tisdag 24 juni 2014

Hemkokt...



Hej på Er !


Midsommar är förbi och jag känner en gnutta vemod...
det går så fort liksom, snart är det jul igen.
Näää...
vi ska allt njuta av sommar ordentligt först !

Hörrni jag lovade att berätta hur det gick med rabarbermarmeladen.
Man kan väl säga att det gick sådär...
den blev väldigt god och lös,
det blev helt enkelt sylt.
Jag ska nog på't igen ska ni se.

Däremot blev min lemoncurd precis så som jag vill ha den...
krämig och sötsyrlig.
Hade den i en av midsommartårtorna...
men jisses va gott det är på mackan oxå !




Här kommer receptet om någon blir sugen att testa.
( om du nu plötsligt blir väldigt matt...
så går det precis lika bra att köpa sig en burk i affären )

Lemoncurd

finrivet skal och saft av 3 ekologiska citroner
3 ägg, 3 dl strösocker och 125gsmör

Blanda citronsaft, skal, ägg och strösocker i kastrull.
Låt sjuda sakta och rör till tjock kräm, får ej koka.
Blanda ner smöret och rör till en jämn smet.
Häll upp på väl rengjord burk.

Rätt trevlig gå-bort-present när jag tänker efter...

Må så gott nu...
hörs snart igen !

Kram

Anette

10 kommentarer:

  1. Hej min fina vän!
    Jag är galen i lemon curd=)) Har det alltid på rostat bröd eller i grädde på tårta!
    Så jag snor receptet.

    Snart sticker jag uppåt igen, till stugan som nu ska renoveras,
    Att komma upp dit är som att kliva in i en värld av bomull.
    Finns ingen bättre plats att vara på.

    Kramen Hannis

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet! Jag gillar lemon curd och jag hade också det i midsommartårtan. Ska prova ditt recept, det ska jag nog klara av.
    Ha det fint, vännen!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
  3. Det där lät väldigt gott och ganska enkelt att göra :) Ska banne mig testas!
    Önskar dig en fortsatt fin sommar! Njut!
    Kramar Lotta

    SvaraRadera
  4. Du har så rätt så! Getingen är fångad med macroobjektivet.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  5. Aha , vad det såg gott ut.
    Tack för receptet, ska nog prova detta faktiskt.

    Önskar dig en fin kväll,
    kram Anneli

    SvaraRadera
  6. Bästa du, tack för att du delar med dig av detta recept! Just varit i England och åt där den godaste lime curd!!
    Älskar curd, gör livet lite godare att leva:-)
    Njut sommaren Anette!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  7. Ja men jag håller med dig... Jisses va tiden går fort, bara rinner iväg, man måste ta vara på varje dag, om man hinner :)
    Supersmaskiga bilder, kan tänka mig att det var gott på mackan också!
    Kram kram
    Jessica

    SvaraRadera
  8. Visst är det nästan läskigt vad tiden bara rusar iväg men nu hoppas jag att det härligt sommarvädret och värmen kommer snart så man hinner njuta av den!

    Mm.. så läckert det ser ut! Tack för receptet det kommer absolut att testas :)

    Önskar dig en fin helg!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  9. Alltså den mackan! Hur god såg inte den ut!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  10. Vilken bra ide med gå bort present . Det är ju för smaskigt med lemmoncurd.
    Önskar dig en trevlig helg .
    kram.

    SvaraRadera

Om du har tid och vill, får du gärna lämna några små ord innan du går. Då blir jag så glad !!

Välkommen tillbaka !

Anette