lördag 31 mars 2012

Välkommen in....

....å värm dej lite på min veranda. Inget vidare väder idag, här snöar det och blåser. Det är lite skillnad mot för förra helgen. Jag har nog ändå bestämt mej för att tycka det är lite mysigt..då kan jag vara inne och fixa lite..kanske måla någon kruka eller tavelram. Snart är värmen tillbaka..hoppas bara mina ranunklar på trappen klarar sig och likaså mina dahlialökar i växthuset. Fick några små späda tomatplantor av vår snälla farmor, men dom har fått komma in tillfälligt.

Tänkte visa er vår veranda idag. Den byggdes för snart 3 år sedan och ibland undrar jag hur vi kunde  klara oss utan den. Vi är väldigt förtjusta i det rummet oavsett årstid och tid på dygnet ! Här smakar  helg-frukosten, "11-kaffet" och middagen allra bäst. Det blir en och annan "läsa-bok-stund" på soffan oxå.



Möblerna är arvegods som fått smaka på den vita penselns underverk. Kuddarna kommer i huvudsak från Baldershage




                
  För en familj med 1 miljard skor, så har den här skoförvaringen varit en bra ide.


Trasmattor är så vackra...blir en varm och familjär känsla tycker jag.

                  
                                   

    Trevlig lördag på er !
  Anette

torsdag 29 mars 2012

Tulpaner....

En helt vanlig torsdag och nu lite mer normal temperatur ute för årstiden. Här vankas snart pannkakor innan det är dags för orienteringsträning. Fick med mej lite tulpaner idag, det är en ovana jag har att alltid förse mej med blommor inför helgen. Det tycker jag ändå är en rimlig vardagslyx. Brukar alltid köpa vita men dom var slut..den här färgen var inte så tokig heller !





Skön torsdagskväll på Er


                                                                          Anette

tisdag 27 mars 2012

Spana in !!

Här kommer hon !! Fotöljen som inte ville vara röd längre.. jag känner mig nöjd. Själva kudd-piffet har jag inte hunnit komma till men jag måste få visa min stolthet redan nu.

Vi släpade ut henne på altanen (ni ser väl att det är en hon) och där höll vi till hela helgen. Svärmor klippte och sydde, jag sprättade bort gammalt tyg, kom med glada tillrop, njöt av vädret och till sist...på söndag eftermiddag kunde det nya tyget nitas fast. TACK ännu en gång bästa svärmor !

 Det fattas en liten detalj och det är fotpallen. Jag har lovat min man en fotpall, det borde inte vara så svårt att få till... vem vet det kanske kommer en lite längre fram ? 








Jag önskar dej en bra dag !


Anette





söndag 25 mars 2012

Våffeldagen


Den här helgen gav verkligen mersmak, både på våfflor och annat som hör till livets goda. Visst får man energi och vill göra så mycket den här årstiden. Min man har planterat äppleträd, potatis och kryddväxter. Jag har fått ned mina kära dahlialökar i jorden och assisterat bästa svärmor som hjälpt mej att klä om min fotölj, TACK !!. Jag blev sååå nöjd med fotöljen, men ni får vänta till imorgon med att kika på den.




Tvätten har hängt ute för första gången och grillen dammades av i lördags. Det bjöds på hjortfile och ugnsrostade rödbetor toppat med chevre...goa grejer ! Igår kväll gick vi för att visa farmor blåsipporna, kan ni tänka er...vitsipporna är redan här oxå !

                                                      
                                                       Önskar Er en skön söndagkväll
                                                                       

                                                                          Anette

fredag 23 mars 2012

Fredagkväll





Fredag eftermiddag i solen, det är helg och det gör inte ont alls !! Passade på och pyntade lite ris ute på gården. Påskpynt är inte min starka sida, så mer påsk än så blir det nog inte. Möjligtvis någon liten vit höna pöna inne men det är allt. Ser fram emot morgondagen då svärmor och jag ska klä om fotöljen. Vi får väl släpa ut den och fixa med den utomhus om det blir lika vackert väder som idag.



          


                                                                        Må så gott

                 
                                                                           Anette

torsdag 22 mars 2012

Blåsippan ute i backarna står



Vilket ljuvligt väder vi har ! Jag och barnen åt mellis ute i en liten skogsglänta idag. Där satt vi och beundrade havet av blåsippor och njöt av solen som värmde gott. Perfekt dag för ett vårskrik ! Hoppas att Ni också har kunnat njuta av dagen.




                                                                 

                                                                          Anette

onsdag 21 mars 2012

Vardagsrum

Idag tänkte jag visa en liten glimt av vårt vardagsrum.
Jag är väldigt förtjust i kombinationen vitt och rött,
 tycker det passar bra på landet.
 Här drömmer jag om ett vitlaserat trägolv som jag hoppas kan bli verklighet någon gång.
Bokhyllan som är ruskigt tråkig och därför inte fick vara med på bild,
skulle jag egentligen vilja slänga ut. 
 Det är inte så enkelt med just bokhyllor,
 är det någon som har tips på en bokhylla i lantlig stil så får ni gärna viska i mitt öra !




    Soffbordet är ett gammalt köksbord som vi sågat av benen på


                                                       Fårskinnen kommer från våra egna får
       



Här är fotöljen som kommer att gå ett nytt liv till mötes på lördag


Anette

























tisdag 20 mars 2012

Lycka är....


....att möta sina barn vid skolbussen, idag kom dom springande emot mej och ropade "mamma vi har hittat blåsippor..dom är till dej" !

Vårdagjämning..det låter väl härligt ! Dagen till ära har jag handlat blommor och gjort vår på trappen, vita ranunkler och vita pärlhyacinter.

Har ni tänkt på vad det finns mycket olika sorters jord ? Örtjord, rosjord, pelargonjord, yrkesodlarjord, p-jord, u-jord, såjord, trädgårdsjord, blomjord, planteringsjord...hjälp ! När jag stod där och skulle välja ( med lite lätt sockerfall dessutom ) kände jag bara hur jag hade lust att skrika...ge mej lite VANLIG JORD. Nåväl, jag tog mej samman och kom hem med
planteringsjord.


                                                      




                                                                    
                                                                        Anette

söndag 18 mars 2012

Söndagkväll och hjälp sökes !

Helgen går alltid lite för fort...imorgon är det måndag igen. Tur att jag har ett roligt arbete och goa arbetskamrater. Nästa helg ska jag få hjälp av snälla svärmor med att klä om en fotölj, längtar redan !

Jag är väldigt ny i den här bloggvärlden, kämpar med att få till en layout så som jag vill ha den. Vet ni vad...jag tror att jag får ett nervsammanbrott snart...hur svårt kan det va ? Snälla hjälp ett pucko !!!



                                                                         Gokväll !

lördag 17 mars 2012

Livskvalite

Gomorron...en tidig löprunda innan övriga familjen har vaknat...en dush och en kopp kaffe i kökssoffan...det är livskvalite ! Idag såg jag många  små söta blå som niger och säger att det är vår !! Känns alltid lika hoppfullt när blåsipporna tittar fram tycker jag. Sitter nere i köket och hör barn-skratt på övervåningen...det slår mej att jag är så oerhört tacksam för att vi har fått två fantastiska barn.

fredag 16 mars 2012

Vår i luften !


Härliga fredag !! Här har vi haft fotbollsturnering, mamman mot Thea och Isac, gick inte så bra för mamman !  Underbart med ljuset som är nu och luften som luktar vår, rosiga barnkinder och fåglar som kvittrar. Vi har helt enkelt haft en härlig eftermiddag tillsammans. Hittade några snödroppar som spridit sig ut till fårhagen, plockade in några även om dom inte står sig så länge. Nu väntar vi bara på att pappan ska komma hem, sen blir det laxpasta...kanske ett gott glas vitt vin till !

                                                                    
                                                                     Trevlig helg

torsdag 15 mars 2012

Kakburk med patina



Här är min nya favorit, ytterligare ett kakburks-fynd !! Jag kan bara inte stå emot, tycker dom är såå
vackra. Den här har jag klickat hem från atelje skogslyckan, likaså det lilla kakfatet i pressglas. Nu är det nog ändå köpförbud när det gäller kakburkar...kanske !


söndag 11 mars 2012


Gamla fönster tycker jag är vackra. Tänkte försöka snickra ihop ett vägg-skåp av det här med vit pärlspont på sidorna.  Måste klura ut en bra ritning först. Tanken sedan var att hänga upp det i vår nymålade trapp, där det är alldeles förfärligt tomt på väggen just nu.


lördag 10 mars 2012

Nolåsen-gård

Uthuset


Idag har det varit arbetsdag på Nolåsen, min man har klyvt ved och jag har staplat. Imorgon ska ströbädden ut ur fårstallet. Hade tänkt att jag skulle ha planterat mina dahlia lökar idag oxå..men det går lättare om man har lite jord..får ta det en annan dag.

fredag 9 mars 2012

Gammal skolplansch


Vi har haft den här planschen i vårt uthus under många år. Igår kom jag plötsligt på att den nog skulle göra sig rätt så bra inne i vår hall. Min lille son som lägger märker till detaljer sa " snygg tavla du har köpt mamma " . Känner mej riktigt nöjd..förvånas över att jag inte kom på det tidigare bara !