torsdag 28 maj 2015

Trädgårdsland och drömmar...


Hej !
Nu var det ett tag sedan sist igen...
det är liksom inte meningen att det ska bli såna här små uppehåll. 
Tiden bara springer iväg och just nu ägnar jag den mesta av min lediga tid ute.
Jag har hamnat i ett roligt trädgårdsprojekt som gör att jag inte är sysslolös precis.


Vi började redan förra våren med att flytta trädgårdslandet så att det ligger i direkt anslutning till växthuset. I år har det hela tagit mer form och vi börjar snart bli klara. Vi har grävt så att landet ligger i tre etage, vid varje etage har vi två pallkragar så totalt sex kragar. Runt omkring är det lite blandade material såsom stenplattor, grus, natursten och bänkar av trä. Närmast väntar ett litet snickarjobb, tänkte att jag skulle banka ihop ett bord som ska stå vid växthusets ena kortsida. Där jag ska kunna plantera växter och ha lite förvaring för jord och krukor. Det är roligt när man har ett gemensamt pysselprojekt med sin man, han är nämligen lika intresserad som jag utav att odla. Längtar tills alla grönsaker tittar upp ur odlingsbäddarna. Inne i växthuset har vi tomat, chili och gurka, sallad, basilika  och lök och en tidig sort potatis.
Drömmen vore ju förstås ett snyggoväxthus, det har vi inte, vi har ett fulväxthus. Det går i och för sig alldeles utmärkt att odla i men jag gillar vackra saker. Helst skulle jag vilja ha ett sådant i engelsk stil med murad grund och aluminiumprofil. Har kikat runt en del och hos bland annat vanstaträdgård finns det en hel del inspirerande bilder på just den typen av växthus.Ja hörrni det är mycket man vill ha...
men att drömma lite kostar inget.

En fin dag till Er !

Kram

Anette

5 kommentarer:

 1. Så fint att ha odlingarna i etage, det blir lite mer livfullt! Det finns nog inget roligare än att jobba i trädgården och hela tiden hitta på nya projekt. Vi har också ett fulväxthus som jag inte hunnit rengöra i år så det blir inga odlingar där. Jag är ändå glad för mitt växthus och planerar i tanken och på papper inför nästa år.
  Så härlig pall och bytta du har utanför växthuset!
  Jobba på och ha det fint, vännen!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 2. Så galet underbart! Att odla!
  Och växthuset...jag skulle nog tappa bort mig i att pynta inne i det och glömma bort odlandet=))

  Kramen till dig fina människa!

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Ser himla mysigt ut med växthuset och pallkragarna. I mina har det börjat komma upp lite rädisor, sockerärtor m.m.
  Växthus ska det väl bli nångång sen.....

  Ha en toppen helg!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 4. Tack för svar! Ja det var fantastiska bilder har aldrig sett en sådan häftig bärbuske. Försöker nu tänka vart jag ska ha min bär pregola. Fina klätterstöd i pallkragarna du visar! Mycket snyggare än köpta!

  SvaraRadera

Om du har tid och vill, får du gärna lämna några små ord innan du går. Då blir jag så glad !!

Välkommen tillbaka !

Anette